Közép-dunántúli Mosodák Kft. eszközbeszerzési projektje

Kedvezményezett neve: Közép-dunántúli Mosodák Kft.
Projekt címe: „Közép-dunántúli Mosodák Kft. eszközbeszerzési projektje”
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-02107
Szerződött támogatás összege: 16 338 000 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 70%

A projekt tartalmának bemutatása:

A Közép-dunántúli Mosodák Kft. 2011 év végén alakult mosodai szolgáltatást nyújtó tevékenységre. Megalakulása után folyamatos ingó és ingatlan beruházások követték egymást magán tőke bevonásával.

2013 évre a cég teljes körűen megszerezte működési engedélyét és elkezdhette tevékenységét. Marketingünk egyelőre a magyar piacra koncentrálódott, mellyel több nívós szálloda részére nyújtunk szolgáltatást. Kezdetben a piacra való betörést igen alacsony árral épp az üzem költségének fenntartásának feltételével szabtuk meg.

2014-ben a tulajdonosi kör döntése alapján a színvonalas szolgáltatás nyújtásához megfelelő árszínvonalat próbál meghatározni, ezért a szállodák fluktuációja a szolgáltatásunk igénybevétele után elég magas, de csak olyan partnerekkel maradunk hosszú távon piacképesek, mely a minőség ár –és érték arányt meg tudják fizetni. A fejlesztés és piac bővítése mellett ezért döntöttünk. Elmondható, hogy a hazai textiliparban érvényesülő rendkívül kedvezőtlen munkabérviszonyok hátrányosan hatnak a hazai textilipar – és ezen belül főként a szokványos ruházati cikkek gyártása – további fejlődésére.

Növekedési potenciálként jelentkezik a lakás- és háztartási textíliák, valamint a nagy értékű, bár jelentős műszaki és technológiai fejlesztést igénylő műszaki és egészségügyi textíliák és védőöltözetek termelésének fejlesztése.

A projekt keretében 3 db egyedi kialakítású szárítógép került beszerzésre. Meglévő tevékenységeink együtteseként pedig már egy komplett szolgáltatási csomagot tudunk kínálni főként szállodai és vendéglátóipari ügyfeleink részére.

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.06.28